Eten met zin Ede is in 2019 gestart als eerste activiteit van Eten met zin. Iedere maand op de 2e maandag komen we in Cultura samen om met elkaar te eten en een goed gesprek te hebben over een bepaald thema. Vorig jaar kwamen bijvoorbeeld de thema's kunst, hoop, liefde en verwachting aan bod. Eten met zin is niet leeftijdsgebonden. Je mag zijn wie je bent! We leren je heel graag kennen! 

gevel cultura locatie eten met zin Ede

De vakantie staat voor de deur. DE tijd om weer energie op te doen voor een nieuw energie. Maar hoe laad je eigenlijk op? 

Maandag 12 juli 17.30 in Cultura een nieuwe eten met zin!


Entree: 5 euro

Tijdens een speciale editie van Eten met zin gaan we in gesprek met iemand van Islamitische afkomst over Ramadan. Wat houdt het precies in om Ramadan te houden en wat is de diepere betekenis? Je bent van harte welkom om met ons mee te praten! Geef je op via onderstaande knop dan ontvang je een Zoomlink.


 Groei in tijden van crisis.


Tijdens de avond gaan we met elkaar in gesprek over de groei. Een crisis als deze heeft grote gevolgen voor het leven. Hoe zorg je er voor dat je niet gestresst of juist apathisch door het leven gaat? Het is lente! De tijd om te groeien en te bloeien! Ondanks of misschien wel juist in tijden van crisis!


Eten met zin special- 8 maart

Op maandagavond 8 maart een gesprek met Marjan Slob, over haar nieuwe boek ‘De lege hemel’. In dit boek beschouwt ze als filosoof het begrip eenzaamheid. Hoe ga je in deze pandemische tijden om met je eigen eenzaamheid, of die van anderen? Na een interview met haar kunt u ook zelf vragen aan haar stellen.

Programma georganiseerd i.s.m. Opella, de Lunch en het Centrum Levensvragen in de Vallei. 

Reserveren kan via hdeboer@cultura-ede.nl

9 november - 1730 uur - 1930 uur

Thema: Veel te verduren - Hoe houd ik het vol?
We willen dit thema positief insteken en vooral kijken naar de dingen die ons moed en hoop geven in deze tijd. Deelname via zoom.


De avond wordt geleid door Ronald van den Oever.

foto mondkapjes eten met zin ede thema veel te verduren